lördag 31 maj 2014

Lördag mitt i veckan

Att vara ledig en torsdag är så konstigt, dagarna och veckan blir helt upp och ner och det känns som att jag är ledig för mycket, även om jag jobbar hela tiden. Hmm.

Miley var bra, men det sa jag väl. Den här veckan är många bortresta (okej bara två, men ändå). Det är mycket som händer, många beslut ska tas även om resultatet inte visar sig förrän i augusti-september. Och jag är ambivalent som vanligt. Har fått tillbaka Oslo-känslan nu, den ständiga stressen av att det måste hända saker hela tiden. Jag saknar ferie-modet. Det var trevligt. Tror jag tar semester snart igen.

Igår var jag och Ellinor på Løkka och utforskade nattlivet (eller ja-kvällslivet). Det är mycket mysigare och finare än jag minns, har ju knappt hängt där det senaste året. De har fått många fina butiker och mysiga uteserveringar. Det är inte lika läskigt som det var förut, eller så känns det bara så eftersom det är ljusare och mer folk ute. För mycket svenskar dock. Hur som helst. Ellinor är en underbar person. Jag kommer dö lite halvt när hon flyttar tillbaka till Sverige.

Nu är det snart lördag eftermiddag, jag ska gå hem till Cessna, kanske springa lite och sen festa med ett gäng jag inte hängt med på ett tag. Det blir kul. Säkert väldigt trevligt. Fast helst av allt skulle jag vilja ligga hemma i soffan och äta chips. Sjukt pepp 22-åring.

onsdag 28 maj 2014

ESTJ fast svårare

Igår klättrade Cessna jätteduktigt i ett träd. Hon smög också på sin första Oslo-fågel. Och jag själv förvånades över hur man plötsligt kan bli 1000 mil gulligare. Och ensammare.
I natt drömde jag att en mycket viktig person i mitt liv dog. Det var en ganska värdelös dröm.
Idag är det soligt, lite småkyligt och dags för den sista konserten för våren. Miley Cyrus blir det idag. Jag har även gjort ett personlighetstest och kommit fram till att jag typ är ESTJ. Jag har också fått en mycket fin komplimang från en vän. Det är de små sakerna som gör det.

Tycker inte du är svår, du säger vad du tycker och inte vad du tror att andra vill höra. Men det gör dig inte till svår, det gör dig bra

tisdag 27 maj 2014

Jag har bara sympati för gamla människor

Idag kom jag nästan fram till att jag blivit blå. Läste en statusuppdatering på facebook där en bekant klagade över att han inte fick hjälp från socialen med att skaffa lägenhet, därför att han hade skulder och drogmissbruk. Både han och flera av hans vänner som kommenterade var extremt upprörda över detta och tycktes inte alls förstå varför de inte bara kunde "betala" en lägenhet till honom. Jag orkar knappt kommentera detta (uppenbarligen gör jag ju det eftersom jag skriver ett helt inlägg om det hela), jag förstår inte hur folk kan vara så trångsynta. Är också extremt fascinerad över tankesättet "Jag har en massa problem som jag själv har orsakat, det är nog bäst att jag lägger över dem på alla andra!" Nej. Det är inte bäst. Det bästa är om du tar tag i ditt liv, löser dina problem SJÄLV och inte förväntar dig att jag ska betala dig för att du ska fortsätta gå arbetslös och inte försöka. Nej. nu blir jag blå. De enda som har rätt att få mina pengar är pensionärer. Och katter.

söndag 25 maj 2014

Diplomaten

Jag vaknade på rätt sida av sängen.
Jag sprang en dryg mil.
Jag lagade den goda maten.

torsdag 22 maj 2014

Träningsvecka

Den här veckan har jag äntligen kommit igång med träningen, känns sjukt bra. Nästa vecka börjar vi med träningsprogrammet på riktigt och sen är det dags för finslipning av kosten med. Nu jäklar. Idag är det iofs bara torsdag men känner på mig att jag kommer hålla det här nu resten av veckan med eftersom det är så fint vädet. Wiho.

Måndag Bodypump med Ellinor
Tisdag Gym, löpträning med Amina
Onsdag Gym, styrketräning
Torsdag Löpträning hem
Fredag Ledig från jobbet = GYMMA
Lördag Stora Löpardagen
Söndag Vila



Woho.


måndag 19 maj 2014

Jag kommer aldrig dö av cancer (om inte gud är fett ironisk... Eller ofinns)

Blir fortfarande lika fascinerad varje gång jag ser att det kommit en ny våg av läsare. Vilka är ni? Stalkers? Vänner? Mormor? Fascinerande.

Något annat som är fascinerande är detta:

http://www.dn.se/debatt/okant-bland-svenskar-att-alkohol-orsakar-cancer/ 

Läs den här! Det är sååååååå bra och jag blir så glad att sånt här kommer fram. Sen är det ju samma som alltid, fakta källkritik antal studier och bla bla men det är gött att det äntligen kommer fram något frånd en här sidan av det hela. Alkohol ÄR och kommer alltid till största del vara dåligt och folk måste bara krypa ur sina dimmiga skal och inse det. Fine om ni sen konstaterar att ni inte bryr er, att "fördelarna", som ni kallar det, överväger och att ni står fast vid er åsikt och dricker på. fine, då får ni göra det. Bara ni är medvetna om det får ni hålla på med precis vad ni vill. Men kom inte och hävda att jag är "konstig" som inte dricker gift, och kom inte och säg att andra är konstiga som röker cannabis eller håller på med annat. Man blir lite lätt frustrerad på folk som försöker skilja droger från droger. Visst, allt är inte lika farligt eller har lika dåliga effekter, men att vägra inse att något är minst lika dåligt som något annat, bara för att man själv håller det kärt, det är bara fegt och idiotiskt. Å andra sidan har Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen, så vad annat kan man förvänta sig.

Tack och hej för mig.

lördag 17 maj 2014

onsdag 14 maj 2014

Tidsfrist

Till att börja med: Piel De Sapo är en extremt god melon.


Ja alla har vi ont om tid ibland. Och ibland rinner tiden ut. Som nu.

Sval - Tidsfrist

Du gir meg et blikk og jeg vet at jeg er dømt til å falle
Falle for deg
Om og om igjen
Jeg er fanget i en sirkel
Du gir meg et blikk og jeg vet at det er for sent
Jeg mistet sjansen for lenge siden
Men jeg tørr ikke gi opp
Jeg nærmer meg med tiden renner ut
Om jeg bare sa det jeg ville si
Om jeg bare sa det for lenge siden
Så hadde du kanskje vært min
Men ingen sa ifra om at det var en tidsfrist

tisdag 13 maj 2014

Kaniner och sånt

Robbie Williams. inte riktigt som väntat men helt okej ändå.



You


söndag 11 maj 2014

05.18 bulletproof

05.18 Hi again. I'm providing a closure
10.37 Hi. I honestly don't want a closure
13.15 I'm closing down.

This time baby I'll be bulletproof
I'll Walk away from something when it's dead


fredag 9 maj 2014

Sammanfattning

Det har varit en spännande vecka och än är den inte slut. Startade måndagen hemma hos mamma i Laholm, passade på att träffa Ellen och Astrid som jag inte sett på 9 månader då de varit i Australien (Astrid kom hem dagen efter att jag och Oskar åkte till Asien, tajmingen). Veckan fortsatte med mycket jobb, kompishäng och ovanligt mycket film (dvs 2). Igår torsdag var det dags för lite jobb på Telenor Arena med Frida. Kvällens artist var Justin Timberlake. En helt grymt bra konsert, mycket folk så tiden gick snabbt och Justin levererade. Uppskattar när artister har stora scener så alla kan se, även vi som jobbar längst bak, blir lite roligare då. Och så tackade han oss bartenders, vilket alltid känns extra fint.

I helgen är det återigen dags för Holmenkollstafetten. Är lite småförkyld och har varit det de senaste två veckorna så kommer ta det lugnt, men med ska jag vara! Det blir också en IKEA-tripp med Sandra, utgång med Felix mfl och kanske nåt loppis med Ellinor på söndag. Man får se.



I heard something like your voice
It made me tremble like a string
I'd like to be around your tones
Cover them up with my silent heart

Milky Chance - Stolen Dance

onsdag 7 maj 2014

Time for some changes

Det stämmer, jag har bytt bild där uppe, om någon missat det. Kände att det var dags, den andra är ju tre år gammal (herregud). Hittade ett festivalband från 2011, hade ett helt nytt som jag sparat på sen jag jobbade där. 2011. Året jag tog studenten. Så stört längesen, och ändå bara igår. Hmm. Det här med tid är inte riktigt min grej.

Kollade även igenom lite blogginlägg från januari och februari (letade efter en norsk låt som jag inte hittar, typiskt). Insåg än en gång, som jag ofta gör när jag ser tillbaka, att allt är mycket bättre nu och att jag är mycket gladare. Eftersom jag upplever detta ganska ofta undrar jag när jag når max, och varför jag inte är asglad nu om det nu blir bättre hela tiden. Vet att det inte funkar så, men ändå. Jag är fett nöjd med hur saker och ting är nu, även om mycket är nytt samtidigt som mycket gammalt kommer tillbaka. Det går bra. 



måndag 5 maj 2014

Weekend 2.0

Efter mycket beslutsångest och för lite sömn efter Valborgs festligheter beslutade jag mig för att spendera helgen i Halland. Träffade mormor, åt tårta, handlade kött och packade ner större delar av min tonårstid. Mamma ska flytta och eftersom jag har så sjukt mycket saker kvar i rummet i Laholm har vi bestämt att det är lika bra att börja pracka så fort som möjligt. Jag inser också att jag måste bli betydligt böttre på att göra mig av med sånt jag inte använder. Det tar ju faktiskt bara plats.

Idag är det måndag. Jag och Pepsi sitter och myser i soffan. Ska snart packa ner det frusna och sen bär det av till Halmstad för att hinna träffa Ellen och Astrid innan jag far tillbaka till Oslo. Jag har ont i halsen. Tagga Holmenkollstaffetten på lördag. Host.









lördag 3 maj 2014

Out of history

Maximo Park - Write This Down

I'd like to write this out of history



Hej igen.



Nu är jag klar faktiskt. Jag behövde få säga detta.






fredag 2 maj 2014

Det här med bruksanvisning...

En kund ringer in.

"Hej, jag vill ha hjälp med att programmera in en fjärrkontroll till min TV. Det funkar inte hur jag än gör."
Jag ställer lite kontrollfrågor för att se hur långt han kommit.
"Har du provat alla koder i kodelistan?"
"Kunden: Koder.. Nej jag provade väl en... Men jag vet inte när jag ska trycka in dem. Jag har inte läst bruksanvisningen. Vi män är ju inte så bra på det." (Skrattar).
Jag säger att jag ska förklara steg för steg hur han ska göra.
"Sen trycker du på set och samtidigt på tv. Och då ska lampan börja lysa."
Kunden upprepar det jag säger och blir sen tyst.
"Funkar det?"
"Eh ja det vet jag inte, jag noterar bara vad du säger nu."
Jag informerar honom om att jag läser direkt ut bruksanvisningen och på vilken sida han ska läsa men han vägrar och säger att han inte fattar någonting så jag får förklara vidare. till slut får han till det.
"Ja jag har ju en master i psykologi så det här borde ju inte vara så svårt egentligen, jag är ju inte dum..."

Ibland. Vill jag kunna säga till folk att de åtminstone ska FÖRSÖKA själva innan de ringer oss med attityden att "ni har dåliga och svåra produkter" GAAAAAAAAAAAH _
Men självklart gör jag inte detta utan säger istället med ett påtvingat leende på läpparna att "du får gärna ringa tillbaka om du skulle få problem med programmeringen igen, sånt kan ju vara lite komplicerat och otydligt ibland. Ha en fin dag!"

torsdag 1 maj 2014

Conclusions from the iron sky

I love the kicks and the flicks
I love to feel love for a second
It's not about feeling beloved
It's about getting the rush when you want to