söndag 3 januari 2016

Kanske blir man besviken över att saker och ting inte är som på film

Det här med att bli besviken. Det här med att allt ska gå som på räls. Det här med att köpa saker utan att kunna prova dem innan. Eller att få fel vara. Eller bara att man får nåt som skiljer sig lite från ens förväntningar. Det gör en besviken. Platt. Men också kräsen på nåt sätt.

Man blir besviken, även om varan egentligen är rätt bra. Som att köpa en elcykel och få en vanlig cykel. Lite så känns det. Även om cykeln är toppmodern med de nyaste grunkorna. Även om du kanske kan sätta på en separat elmotor, eller bara skruva åt en mutter. Ändå är man besviken. Det var helt enkelt inte det jag förväntade mig. Och det känns lite snopet. 

Jag vet att allt inte blir som man tänkt sig, att man kan missbedöma, få ny fakta och ändra sig. Verkligheten är inte som på film. Ja. Så är det. Men det är ändå tråkigt. Tråkigt att det inte kan få va lika fantastiskt, spännande, kittlande och sagolikt som... Ja. Som i drömmen. Istället är det grått. Tråkigt. Realistiskt, logiskt och grått. Jaha. Det är väl så det är. 

"Vad är väl en bal på slottet...?"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar